بیماری ها

فشار خون در بارداری

فشار خون به مقدار فشاری گفته می‌شود که توسط خون در جریان، به دیوارهٔ رگ‌ها وارد می‌آید و یکی از علائم حیاتی است. فشار خون با جریان یافتن به شاهرگ‌ها زیاد و به رگ‌ها کم می‌شود. فشار خون با استفاده از فشارسنج اندازه‌گیری می‌شود و با دو عدد ثبت می‌شود. اولین عدد (فشار سیستولیک) پس از انقباض قلب اندازه‌گیری می‌شود و بالاترین میزان است. دومین عدد (فشار دیاستولیک) قبل از انقباض قلب اندازه‌گیری می‌شود و به پایین‌ترین حد خود می‌رسد. فشار خون طبیعی برای بزرگسالان کمتر از ۱۲۰/۸۰ میلی‌متر جیوه است. فشار خون بالا یا پرفشاری خون یک بیماری مزمن است که در آن فشار خون در شریان‌ها بالا می‌رود و ممکن است باعث آسیب به قلب، کلیه، چشم و مغز شود. فشار خون بالا علامت خاصی ندارد و باید به صورت منظم کنترل شود. اطلاعات بیشتر

عوارض فشار خون بالا

فشار خون بالا می‌تواند عوامل خطر زیادی را افزایش دهد، مانند بیماری‌های قلبی و عروقی، سکته مغزی، حمله قلبی، نارسایی قلب، آنوریسم شریانی، بیماری شریان‌های پیرامونی و بیماری‌های مزمن کلیه. عوامل خطر ژنتیکی، سن، جنس، چاقی، کم تحرکی، دیابت، مصرف زیاد نمک و الکل و سیگار کشیدن نقش مهمی در افزایش فشار خون دارند. برای کاهش فشار خون بالا باید از این عوامل خطر پرهیز کرد و به پزشک مراجعه کرد.

کنترل فشار خون

برای کنترل فشار خون بالا می‌توانید از راه‌های زیر استفاده کنید:

  • وزن خود را کاهش دهید. اضافه وزن باعث افزایش فشار خون می‌شود.
  • مصرف نمک را کاهش دهید. نمک باعث تنگ شدن شریان‌ها و افزایش فشار خون می‌شود.
  • مصرف الکل و سیگار را محدود یا قطع کنید. الکل و سیگار عوامل خطر برای فشار خون بالا هستند.
  • ورزش منظم انجام دهید. ورزش باعث گشاد شدن شریان‌ها و کاهش فشار خون می‌شود.
  • رژیم غذایی سالم داشته باشید. از غذاهای پرچرب، شور، تنقلات و نوشابه‌های گازدار پرهیز کرده و از غذاهای حاوی فیبر، پروتئین، پتاسیم، کلسیم و منیزیم مثل سبزیجات، میوه‌ها، لبنیات کم چرب، حبوبات، غلات کامل و ماهی استفاده کنید.
  • استرس را کنترل کنید. استرس باعث تولید هورمون‌هایی می‌شود که فشار خون را افزایش می‌دهند.
  • ماساژ دریافت کنید. ماساژ باعث آرامش عضلات و شریان‌ها و کاهش فشار خون می‌شود.
  • دم‌نوش‌های گیاهی بخورید. بعضی گیاهان مثل آویشن، گل گاوزبان، بابونه، زعفران و زیره سبز خواص فشارخون پایین کننده دارند.
  • داروهای تجویز شده توسط پزشک را به موقع مصرف کنید. بعضی داروها مثل مسدودکننده‌های کانال کلسیم، مسدودکننده‌های بتا، دیورتیک‌ها و آلفابلوکر‌ها به کنترل فشار خون بالا کمک می‌کنند.
  • فشار خون خود را به صورت منظم اندازه گیری کنید. این کار به شما در پایش وضعیت فشار خون و اطلاع از نتایج تغییرات سبک زندگی و دارو درمانی کمک می‌کند.
  • از عصاره گل سیر استفاده کنید. عصاره گل سیر دارای خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی است و می‌تواند فشار خون را کاهش دهد.
  • از عصاره گل مغربی استفاده کنید. عصاره گل مغربی دارای ترکیبات فعالی است که باعث انسداد شریان‌ها می‌شوند و فشار خون را کاهش می‌دهند.

فشار خون در بارداری

فشار خون بالا در بارداری می‌تواند علامت یا عاملی برای ایجاد مشکلاتی در مادر و جنین باشد. برای درمان فشار خون بالا در بارداری می‌توانید از راه‌های زیر استفاده کنید:

  1. داروهای تجویز شده توسط پزشک را به موقع مصرف کنید. برخی از داروهای فشار خون قدیمی سبب ایجاد مشکلاتی در زنان باردار می‌شوند. در ادامه بهترین قرص درمان فشار خون بالا به شما معرفی می کنیم .بر اساس گزارش کلینیک MAYO از داروهای پایین آورنده ی فشار خون شامل موارد زیر باید جدا خودداری کرد:
  • مهارکننده های ACE
  • مهارکننده های رنین
  • مسدود کننده های گیرنده ی آنژیوتانسین

این داروها از طریق جریان خون به جنین می‌رسند و در رشدش تاثیر گذاشته و می‌توانند اثر منفی بر سلامت جنین داشته باشند. داروهای فشار خون ذکر شده همچنین سبب کاهش مقدار خون مادر نیز می‌شوند که به توانایی بارداری مادر لطمه می‌زند. متیل دوپا و Labetalol داروهایی هستند که از نظر کنترل فشار خون بی خطر در نظر گرفته شده اند. اگر در طی دوران بارداری فشار خونتان بالا میرود، در مورد نحوه ی درمان فشار خون حاملگی با دکتر فشار خون مشورت کنید.

  1. رژیم غذایی سالم داشته باشید. از غذاهای پرچرب، شور، تنقلات و نوشابه‌های گازدار پرهیز کرده و از غذاهای حاوی پتاسیم، کلسیم و منیزیم مثل سبزیجات، میوه‌ها، لبنیات کم چرب، حبوبات، غلات کامل و ماهي استفاده کنید. پتاسيم به كليه‌ها كمك مي‌كند تا سديم بيشتري از طريق ادرار دفع كند. اين عمل به نوبۀ خود فشار خون را كاهش مي‌دهد.
  2. وزن خود را کاهش دهید. اضافه وزن باعث افزایش فشار خون می‌شود.
  3. استرس را کنترل کنید. استرس باعث تولید هورمون‌هایی می‌شود که فشار خون را افزایش می‌دهند. انجام یوگا یک روش بسیار مهم در کنترل استرس در زمان بارداری است که اگر انجامش دشوار باشد، گوش دادن به موسیقی آرامش بخش در زمان های ریلکس سازی برای جسم و بدن موثر است.
  4. ورزش منظم انجام دهید. ورزش باعث گشاد شدن شریان‌ها و کاهش فشار خون می‌شود. ورزش هایی که ضربات شدید دارند و ایروبیک بصورت فشرده در طی بارداری پیشنهاد نمی شود؛ بخصوص اگر فرد به انجام آنها عادت نداشته باشد؛ اگر چه پیاده روی بهترین نوع فعالیت و کاهش استرس در این دوران می باشد. این روش حتی از بهترین بهترین قرص درمان فشار خون بالا نیز مؤثر تر است.
  5. مصرف الکل و سیگار را قطع کنید. الکل و سیگار عوامل خطر برای فشار خون بالا هستند.
  6. فشار خون خود را به صورت منظم اندازه گیری کنید. این کار به شما در پایش وضعیت فشار خون و اطلاع از نتایج تغییرات سبک زندگی و دارو درمانی کمک می‌کند.

منبع

 

‫2 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا