آموزشی

5 عادت خوب برای مطالعه

عادات خوب مطالعه شامل یافتن یک مکان آرام برای مطالعه، استراحت، تنظیمات اهداف و انجام تست های تمرینی است. در اینجا لیست کامل و دلایل روانشناختی برای کارکرد آنها آمده است.

مطالعه می تواند سخت باشد. خبر خوب این است که هر کسی می تواند عادت های مطالعه خوبی ایجاد کند تا مطالعه موثرتر، کارآمدتر و لذت بخش تر شود.

یادگیری سریعتر

در اینجا 11 نکته برای بهبود عادات مطالعه وجود دارد:

  • یک مکان خوب برای مطالعه پیدا کنید.
  • عوامل حواس پرتی را به حداقل برسانید.
  • استراحت کنید.
  • فضای مطالعه خود را خالی کنید
  • برای هر جلسه اهداف مطالعه تعیین کنید.

بیایید نگاهی دقیق تر به نحوه پیاده سازی هر یک از این عادت ها بیندازیم.

1. یک مکان خوب برای مطالعه پیدا کنید.

پیدا کردن یک مکان خوب برای مطالعه یکی از مهمترین عناصر خوب مطالعه است. به دنبال مکانی آرام با حداقل حواس پرتی باشید – جایی که بتوانید در آن تمرکز کنید و صداهای بلند یا افرادی که دائماً توجه شما را می خواهند قطع نشوند.

مدرسه یا کتابخانه عمومی، کافی شاپ یا گوشه ای آرام از خانه شما می توانند مکان های خوبی برای شروع باشند.

2. حواس پرتی ها را به حداقل برسانید

انتخاب یک مکان مناسب برای مطالعه می تواند اولین گام در متمرکز نگه داشتن خودتان بر روی کارتان باشد. اما انواع زیادی از حواس پرتی ها وجود دارند که می توانند بدون توجه به محل کار به شما برسند. در اینجا چند نکته در مورد به حداقل رساندن این حواس پرتی ها آورده شده است:

وای فای خود را خاموش کنید: اگر با رایانه کار می کنید و به وای فای خود نیاز ندارید، آن را خاموش کنید. این می تواند شما را از سرگردانی ناخواسته در بخش های حواس پرتی اینترنت باز دارد.

مراقب تلفن خود باشید: بر کسی پوشیده نیست که گوشی های هوشمند ما می توانند به شدت حواس را پرت کنند. خاموش کردن اعلان‌ها، دور نگه داشتن تلفن همراه در کیف، یا دادن آن به یک دوست برای جلوگیری از چک کردن مکرر آن، می‌تواند به شما کمک کند تمرکز خود را حفظ کنید. همچنین می‌توانید یک برنامه تمرکز مانند Forest یا Focus To-Do را امتحان کنید که می‌تواند برنامه‌های حواس‌پرتی را مسدود کند و تایمرهایی را برای جلسات مطالعه تنظیم کند.

مطالعه با یک دوست: گاهی اوقات مطالعه با یک یا دو دوست، اینکه آیا شما روی مطالب مشابهی کار می کنید یا خیر، می تواند به شما کمک کند که مسئولیت پذیر و متمرکز باشید. دقت کنید که هر کدام از شما در یک صفحه در مورد مطالعه و حفظ حواس پرتی دیگری هستید، حداقل تا زمانی که وقت استراحت فرا برسد.

3. استراحت کنید.

استراحت های عمدی با حفظ بهتر، افزایش توجه و افزایش انرژی مرتبط است. تحقیقات نشان می دهد که حدود 50 دقیقه کار کردن، سپس 15 تا 20 دقیقه استراحت به خود بدهید، می تواند به بهره وری مطلوب منجر شود [3]. در اینجا چند راه وجود دارد که می توانید به خودتان استراحت دهید:

  • کمی پیاده روی کنید
  • به یک آهنگ تقویت کننده روحیه گوش دهید
  • با یک دوست استراحت کنید
  • کش آمدن
  • مدیتیشن کنید
  • منطقه و رویاپردازی
  • یک میان وعده بخورید
  • دوش گرفتن
  • میز یا اتاق خود را تمیز کنید

همه شکست ها یکسان ایجاد نمی شوند. بررسی تلفن یا رسانه های اجتماعی خود به عنوان یک استراحت مطالعه در واقع با کاهش عملکرد مرتبط است.

۴. مطالعه خود را گسترش دهید.

برچسب زدن هنوز هم می تواند به شما کمک کند تا نمره خوبی در آزمون کسب کنید، اما مطالعات نشان می دهد که شما به احتمال زیاد به محض اتمام آزمون این اطلاعات را فراموش می کنید. واقعا حفظ مطالبی که یاد گرفته اید (و کم کردن استرس فصل های امتحان)نیاز به جلسات مطالعه مداوم و منظم دارد.

به جای اینکه مطالعه خود را برای قبل از امتحان ذخیره کنید، هفته ای یک بار مطالبی که یاد گرفته اید را مرور کنید. اگر در حال مطالعه برای امتحان هستید، مطالعه خود را تا چندین هفته (یا حتی چند ماه، بسته به آزمون)که به روز امتحان منتهی می شود، تنظیم کنید. این کار می تواند به شما کمک کند تا اطلاعات خود را در طولانی مدت حفظ کنید.

5. اهداف مطالعه را برای هر جلسه تعیین کنید.

برای هر جلسه مطالعه ای که دارید اهداف مطالعه تعیین کنید. اینها می توانند مبتنی بر زمان یا محتوا باشند. برای مثال، ممکن است قصد داشته باشید دو ساعت مطالعه کنید، یا سه فصل از کتاب درسی خود را مرور کنید – یا هر دو.

اگر به اندازه‌ای که برنامه‌ریزی کرده‌اید به نتیجه نرسیدید، خیلی نسبت به خودتان سختگیر نباشید. گاهی اوقات مطالعه ممکن است بیشتر از حد انتظار طول بکشد. به استراحت های با فواصل مناسب ادامه دهید و یک جلسه مطالعه دیگر را برنامه ریزی کنید.

افراد با عادات بد، در هنگام مطالعه عملکرد ضعیفی دارند و در امتحانات نمرات خوب نمی‌گیرند. ممکن است کل روز را مطالعه کنید اما نتیجه خوبی در امتحان نگیرید. مطالعه زیاد اما بدون دقت، نتیجه بخش نخواهد بود. پس عادت ‌های اشتباه خود را هنگام مطالعه بشناسید و آن ها را اصلاح کنید.

 

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا